Hoe dan?

‘Hoe dan?’ Een belangrijke vraag die collega’s ons veel stelden als wij over de strategie praatten. De doelen zijn wel duidelijk: we willen iedereen zorg geven, al stijgt de zorgvraag en krimpt de arbeidsmarkt, we willen plezier houden in ons werk en bijdragen aan een duurzame samenleving. Wat we willen is duidelijk. De volgende vraag waar we antwoord op gaan vinden is hoe we de doelen gaan bereiken.

We werken aan het ‘Hoe-plan’ en zijn ook al volop aan de slag met nieuwe concepten. In Maria Mater bijvoorbeeld waar we ontmoeten en het leven mét elkaar, bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers, stimuleren. In dit magazine lees je hier meer over.

Verandering zit vaak ook in het kleine. Zo veranderde de belastingdienst de regels en vergoedingen voor thuiswerken. We hebben goed gekeken naar hoe we dit volgens de bedoeling zo simpel mogelijk kunnen toepassen.

Op een half A-4tje kregen we een voorstel waarmee we administratie en complexiteit juist verminderen ten opzichte van de regeling die nu geldt. Daar worden we blij van!

Dit is de eerste van een hele reeks magazines over de strategie-uitvoering waarin we mooie resultaten, plannen en vast ook mislukkingen met elkaar delen.

Om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Heb je ook een idee of succes dat je wilt delen? Laat het ons weten, dan gaan we er mee aan de slag.

Want Samen lukt het!

Tanja en Caroline

Raad van Bestuur

We doen dit niet alleen. Ook landelijk wordt er aandacht besteed aan de toekomst van de zorg. In deze video van De Correspondent word het belang van de zorg uitgebeeld en hoe de zorg onder druk staat.